کامپوزیت که به طور فزاینده ای در ساختارهای حمل و نقل و ساختمان ها استفاده می شود، جدای کیفیت خیره کننده آن در رفع چالش های زیست محیطی کمک شایان توجهی میکند و موجب کاهش انتشار گازهای گلخانه ای، ایجاد ساختارهای مقاوم تر و با دوام تر می گردد.
اما کامپوزیست چیست و ساختار آن چگونه است؟ کامپوزیت یا composite به مواد مرکبی گفته میشود که از دو یا چند مادهی مختلف ساخته شدهباشد.
نمای کامپوزیت که برای اولین بار در کشور آلمان (سال ۱۹۶۹) تولید شد، در واقع از دو ورق آلومینیومی و یک لایه پلاستیک پلیاورتان که به روش اکستروژن به یکدیگر پرس شدهاند، تشکیل شده است.
بعد از به روی کار آمدن این مادهی ترکیبی، به دلیل کیفیت مناسب و نداشتن محدودیت در طراحی و اجرایش مورد استقبال شدیدی قرار گرفت؛ و استفاده از ورقهای کامپوزیت آلومینیومی به عنوان یکی از اصلیترین مصالح مورد استفاده در نماهای ساختمانی تمام شهر های کشور مبدل شد.
نمای کامپوزیت چیست
ضخامت ورق کامپوزیت ۴ تا ۵ میلیمتر میباشد؛ و از مصالح زیر در آن استفاده میشود:
دو لایه ورق آلومینیوم
یک لایه هسته مرکزی از جنس پلی اتیلن و یا مواد معدنی ضد حریق
یک پوشش از نوع زرین بروی لایه آلومینیومی یا همان pvdf
جالب است بدانید این مادهی ترکیبی تنها در نمای خارجی ساختمانها استفاده نمیشود. کاربرد کامپوزیت در اماکن عمومی نیز بسیار رایج است، فضاهایی مثل بیماستان، جایگاههای سوخت و حتی فرودگاه و ترمینالهای مسافربری.
حتی در طراحی داخلی و دکوراسیون دیوار و سقف خانهها و مراکز تجری نیز کاربرد دارد.
جدای بحث ساختمان، همانطور که در بالا اشاره شد، کامپوزیت در ساخت بیلبوردهای تبلیغاتی و بدنهی ماشین آات صنعتی نیز به چشم میخورد.
مزایا و معایب نمای کامپوزیت – ویژگی های طراحی نمای کامپوزیت
سبک
شکل پذیری
تنوع رنگی
ضد حریق
ضد زلزله
عایق حرارتی
عایق صوتی
قابل آببندی ( هدایت و خروج آب باران بدون نفوذ به زیر نما)
شستشوی راحت
قابلیت تعویض هرکدام از پنل ها بدن خرابی کل نما
مدرن و زیبا
دوام بالا
مناسب برای انواع آب و هوا و شرایط جوی
نصب سریع و راحت